Lördag 21 Januari 2012

God morgon allihopa! :D Just nu sitter jag och diggar 2pm´s underbara musik på mitt rum. Jag hittade en youtube spellista med dem för några dagar sedan och jag bara älskar att slippa byta låt hela tiden och det bara spelar fler och fler urbra låtar :) visst kan man ju lyssna på spotify men alla deras bra låtar finns inte med där så ja, youtube listor gillas! behöver ni också bra musik att vakna till nu? Kolla in: http://www.youtube.com/watch?v=KgrB2KBZws4&feature=bf_prev&list=AVTGnpyrBl25wKQUNGhS-O1SRazfgrwEHg&lf=list_related

Igår kväll hade jag tjejkväll med mina närmaste fem tjejkompisar Emma, Amanda, Fanny, Linn och Becca. Vi är fem tjejer som hänger ihop hela tiden och vi har askul tillsammans hela tiden! Jag älskar er tjejer! Vi käkade asiatisk mat, satt och pratade om allt möjligt och så spelade vi lite spel. "När då då?" och "true or false" körde vi igår. Amanda vann på "När då då" och jag segrade stort på "true or false"! :P Det blev inte så många bilder tagna på tjejkvällen igår, eftersom mina kompisar inte tycker om att vara med på kort :P men jag tog lite bilder på maten och så som jag tänkte lägga upp recept på sen, och då kommer nog lite bilder med också ;)
Fina pressenter fick jag igår med, en asiatisk kokbok, en bakbok med cupcakes, muffins, kakor och pajer, muffinsformar i aluminium, bakmått och så fick jag the sims 3 prylpaketet sovrum och badrum... fast i och för sej, jag fick det inte igår... jag kommer få det av dem på torsdag när det släpps :D Jättemycket tack för era pressenter! Jag blev jätteglad tjejer! :)

Idag hade jag ställt väckarklockan på åtta för att jag skulle upp och jogga idag så då ville jag äta frukost i bra tid, så jag inte skulle få håll, men för en stund sedan när jag precis skulle klä på mig och gå up så smsar kompisen jag skulle jogga med att hon är sjuk så då orkade jag inte heller med att ut och springa. Så ja, då vaknade jag tidigt i onödan idag xD Senare idag så kommer mormor och morfar för att gratta mig :D Det ska blir kul att träffa dem! :)

Nu väger mitt beslut om vad jag ska göra mellan att skriva på boken eller spela sims... hum...

//Tove ^^


Grattis mig själv xD haha

Idag har det varit min födelsedag :D kulkul! :P Så nu är man fjorton år gammal och fjåååårtis! xD

Imorse väcktes jag av min mamma och syster med serpentiner, ballonger och pressenter :) fick bland annat en ny mikrofon så jag kan få bättre ljudkvalite nu när jag ska försöka spela in mina låtar :P och så fick jag en kokbok "bagarens bästa, från surdeg till muffins" hette den så fick jag ett par örhängen och sisst men inte minst så fick jag en efterlängtad ukulele :D Så nu blir det snart kanske att skriva låtar till ukulele också :P Resten av dagen har väl varit i stor del som en helt vanlig dag, jag har varit i skolan som vanligt och så... när jag kom hem satte jag mig och försökte traggla in lite ukulele akord och lära mig några låtta låter jag hittade. Sen nu på kvällen har vi käkat kina mat (min favoritmat :D) och kladdkaka :P Så även om jag inbte firat så jättemycket idag så kommer jag nog fortsätta fira lite till någon annan dag :P för på fredag är det tjejmiddag med mina närmaste fem tjejkompisar, på lördag firas det med mormor och morfar och nästa helg med farmor och farfar och kusinerna på pappas sida :P

Nu ska jag nog sova, hehe god natt!
//Tove ^^

Vampyren i huset bredvid, del 1

Så nu har jag spelat lite sims och låtit min simshistoria "vampyren i huset bredvid" som jag skriver till er komma igång :P Så ja, det finns väl inte så mycket mer att säga... här är del ett! :)


Innan familjen anländt till hushållet hade Kim stått och stekt pannkakor som en välkommnande brunsch (hur det nu stavas?)


Och det uppskattades, det blev en trevlig måltid för dem alla!


Efter måltiden när ingen märker så drar Buddy med sin son Eric ut bakom huset. Han upplyser Eric om att vara försiktig och akta sig för Kim och Felix samt att inte vara för nära och tillbringa för mycket tid med familjens djur, och absolut inte rör hästen! Eric blir fundersam och nyfiken, han frågar sin pappa varför, men får inget svar... Buddy bara vändre sig om  och går in efter att han sagt det han skulle.


Eric är ute en stund till och njuter av friheten att bo i ett hus och ha en stor trädgård. Han uppskattar att han och pappa Buddy flyttat ifrån sin lilla lägenhet. När han varit i ladan och hoppat och lekkt i en höstack han hittat gick han ut på baksidan av huset igen. Då får han syn på Sarah som står och borstar Gringos päls! Det fick hon ju inte göra! Man fick ju absolut inte röra hästen!



Så han säger det genast till henne, men då plötsligt börjar de tjafsa... och tjafset utvecklas sedan till ett lite större gräl.


De orkar inte med varandra mer, så Sarah ställer sig på balkongen och målar en stund,


och Eric sätter sig vid datorn och spelar spel.


Frammåt kvällen sätter sig alla tillsammans och tittar på tv en stund. Programmet är bra tycker både Eric och Sarah men stämmningen mellan de två är fortfarande spänd.


Sen vid nio tiden blir det dags att gå och lägga sig. Det är ju skola imorgon. Räckte det inte med att pesten att vara i samma hus som Eric? Nej, de skulle ju även dela rum nu ett tag framöver. Det var lite smått retligt tyckte Sarah. Eric somnar så fort han lagt huvudet på kudden med Sarah ligger vaken ett längre tag.


När hon legat vaken och stirrat upp i taket i en timma klär hon på sig igen och smyger ut...


och tar en cykeltur runtom i det nya kvarteret.


När hon sedan kommer hem igen är hon trött och somnar bums i soffan inne på kontoret.

Hoppas ni gillar starten på historien :P jag har ju spelat sims och det har varit ett av mina största intressen i 5 eller 6 år nu (jag började spela när jag var 8 eller 9 år) så jag har spelat länge. Men jag har aldrig "bokfört" mina spel såhär tidigare, så historien kanske inte bllir på högklass eftersom det är den första jag gör... men som sagt jag hoppas att ni gillar den ;)

Nu ska jag spela mer sims, jag blev plötsligt så sugen på att åka ut och resa med någon sim, det var länge sedan jag gjorde det för nu jag har messt varit "hemma" med simarna som jag brukar spela på. Så ja, jag ska nog skapa en random snubbe och åka ut och utforska världen. Kanske bilder på det kommer... men jag vet inte... :P

//Tove ^^

16 Januari 2012

Oj, oj nu kom jag nyss hem från skolan och så... jag gick in på datorn för att spela lite sims nu, men först skulle jag bara logga in här på blogg.se för att kolla en grej och då ser jag att inlägget jag skrev igår inte hade publicerats... så bara för att så lägger jag upp det nu, så jag det här skrev jag igår:

Nu har jag varit och tränat med en kompis på friskis och svettis :) det var ett tag sen nu, vi tränade hela förra vårterminen, men nu i Höstas var vi väldiggt lata, vi var där max tre gånger på terminen eller nåt. Så vi tyckte att det var dags att komma igång igen :P och bestämmde oss för att köra ett medelpass på måndagar. Så idag var vi riktigt taggade för att köra igång, och bara för att vi för en gångs skull hade sett fram emot att träna så är den ordenarie ledaren för passet sjuk så då hade en annan tjej hoppat in och då blev det ett styrkepass istället. Så stora delar av passet idag så låg vi och flåsade på golvet xD för vi är två tjejer som inte har några muskler i armarna alls :P Så jag längtar lite till nästa pass och få känna på det vi egentligen ville gå, haha ;)

Jag känner mig lite misslyckad för igår kväll xP jag hann inte med något av det jag ville göra! jag vet inte varför med det blir alltid så när jag vill göra många saker så blir det oftast inget :P men jag tänker som såhär att engelska glosorna kan jag öva på i sissta sekund imorrn och matten får jag koncentrera mig på och jobba fort på lektionen imorgon, och läsa som jag så gärna ville hinner jag ikväll och de nadra sakerna får jag göra när jag har tid och orkar xD Jo, jag tog faktiskt lite bilder igår, för jag tänkte ju att jag skulle visa min asnajjsa tröja, men eftersom jag inte hade någon kompis till hands just då så fick min lillasyster vara lite fotograf... men bilderna blev väldigt, väldigt suddiga xD så jag får göra ett nytt försök någon annan gång... ;P

När någon dör... det känns tomt innom en även om man inte kännde personen som dog. Idag var alla jätte chokade i skolan. "En tjej i 5:an dog i fredags på sjukhus i göteborg" och sen visade det sig att det var en tjej som jag känner ganska väl, vi har tillbringat mycket tid tillsammans när vi var små och nu har hon varit med i min teater grupp i två år, så något känns tomt innom mig just nu...

//Tove ^^

Hemma från buggkursen :P

Jao, nu kom jag nyss hem från buggkursen :) det var faktiskt ganska roligt :D
De andra som var däg var i blandad ålder :P Det var inte bara gammla tanter och gubbar som jag först trodde...
Jag var ju också orolig för att få dansa med en gammal peddo gubbe eller nåt, men det var inga problem... först valde man liksom en "partner", så det blev för mig han som jag stog bredvid. Sen när man dansat en låt med honom så gick alla tjejer till höger, så bytte man liksom partner, det var jätte bra... Först dansade jag med en kille som var kanske runt 20-25, sen en yngre som var 16 och sen tre gubbar på rad som kanske var runt 40-50 år xD Så ja, blandad ålder var det ;) Så vill du börja bugga men oroar dig för att det bara kommer vara äldre personer där, då har du inget att oroa dig för längre :P

Nu ikväll är det en massa saker jag vill hinna med och göra... jag vill läsa lite, för jag slutade på ett väldigt spännande ställe igår... sen har jag typ massa orörda FRIDA tidningar som jag inte ens öppnat, för jag har inte hunnit läsa så mycket under julen så dem vill jag ju hinna läsa lite i innan nästa kommer xD Sen så har jag även överflöd med insperation just nu så jag vill skriva lite till på boken, jag vill också spela sims och göra en video som jag kan lägga upp och visa hur jag brukar bygga ett asnice hus och så vill jag ta lite kort med min syster och kanske lägga upp bilder som jag lovat på tröjan som jag köpte för någon vecka sedan på Nordby som jag blev väldigt nöjd med :D och utöver alla de grejerna så har jag även matteläxa och engelska glosor som jag behöver öva på...
Hum, jag får panik... hinner jag allt ikväll eller vad ska jag prioritera som viktigast? Jag vet att jag borde ta läxorna, men det andra är ju mycket roligare!!!

//Tove ^^

Känslan av att vakna klockan åtta på morgo...

Känslan av att vakna klockan åtta på morgonen, det är ovanligt mörkt ute så man tror att det är mitt i natten och sen kollar man på klockan och ser att den är åtta. Det är en random känsla. Man vill liksom inte tro på vad klockan visar xD Oj, oj oboy nu har jag inte skrivit på över en vecka, så förlåt för det :P Ja som jag sa så vaknade jag redan vid åtta idag. Så har jag bara legat i min säng och chillat och läst ett kapitel i "om jag kunde drömma" som jag håller på och läser nu. Senare i eftermiddag ska jag med mamma på buggkurs. Hon fick 10 lektioner bugg i födelsedagspressent och hon ville ju inte gå ensam så då följer jag med. Så ja, det kommer jag sysselsätta mig med i 10 söndagar framåt. Jag tror faktiskt det kan vara kul att lära sig :) Nu tror jag att jag ska vakna till lite och sätta mig och skriva någon sida på boken jag skriver tillsammans med min kompis :D //Tove ^-^


Kom nyss hem från skolan :P

Nu kom jag nyss hem från skolan, jag har käkat lite riskakor o så :P Nu ska jag sätta mig och jobba lite matte... pust... jag gillar inte matte asså... men det måste ju göras, annars blir det inget bra på provet sen :P Just nu så jobbar vi med sträcka, tid och hastighet ;) det är svårt enligt mig, hahaha. Jag vill bara slänga mig i min säng och läsa :P "om jag kunde drömma" har gjort mig beroende av att läsa just nu... Men först måste jag jobba lite i matteboken, och om jag nån gång idag ska hinna läsa lite så måste jag nog börja med matten nu...

//Tove ^^


Vaniljfudge med vit choklad och lime

Ja, jag lovade ju att fixa till inlägget med fudgereceptet som jag la upp för några dagar sedan, så ja här är det igen :P

Nu när jag smakat på fudgen så kan jag ju även försöka mig på att beskriva smaken och resultatet lite mer xD
Fudgen har en väldigt, väldigt markant smak av lime, den kommer bli en stor favorit hos er  som verkligen älskar lime ;) men jag tyckte den smakade lite för mycket lime för min smak så det skulle nog funka att bara ta skalet från en halv lime också. Men hoppa inte över limen helt, då tror jag att smaken på den blir aldeles för söt. När jag smakade en bit fudge direct när jag skurit upp den så tyckte jag att den var sådär asså, men förvånandsvärt nog så var den godare när den hade stått i kylskåpet ett dygn :P Det var relativt enkelt att göra fudge, fler recept kommer nog kanske...

Ett tipps innan ni sätter igång med fudgekoket är att fixa iordning så ni har alla ingredienserna uppmässa i sina mått och limen skalad osv så att det bara är att hälla i när det ska i, för när det väl börjat koka så går det ganska fort :)

Nä nu ska jag inte babbla mer i det här inlägget, här kommer receptet på fudgen jag gjorde i helgen:

Vaniljfudge

Ingredienser (24 portioner)

  • 3/4 dl vispgrädde
  • 225 g strösocker
  • 75 g smör
  • 1 msk honung
  • 50 g hackad vit choklad
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • skalet av en lime 

Tillagning

1.      Värm försiktigt vispgrädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull.

2.      Rör försiktigt med en slev tills sockret löst sig. Tillsätt smör och honung under omrörning.

3.      Låt koka utan lock till 116 grader. Mät med en bra termometer, helst elektronisk.

4.      Ta kastrullen från plattan och låt svalna en aning (under 100 grader.

5.      Rör ner vit choklad, vaniljsocker och limeskal. Vispa tills smeten är väl blandad och krämig.

6.      Häll upp massan i en form med raka kanter, ca 12x12 cm täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något.

7.      Skär med oljad vass kniv fyrkantiga bitar. Låt kallna.

8.      Förvara bitarna i plastlådor i kylen.

Lycka till om ni provar ;)

Och här är lite bilder på min fudge :P









//Tove




Sista dagen på lovet...

Idag är det sista dagen på lovet... lite sorgligt faktiskt... haha xD

Nu sitter jag här i pyamas, fast jag har ändå varit vaken ett tag, men jag ska göra mig iordning snart. I morse när jag vaknade var jag riktigt trött men jag kunde inte somna om. Så jag tog två gurkskivor över ögonen och låg kvar en stund till. Vet ni hur skönt det är med gurkskivor över ögonlocken eller? Det är skit skönt! Det svider liksom såhär lite lagom i ögonen och så blir man pigg av det. Sen har jag även hört folk säga att det dämpar ringarna under ögonen, så i så fall är det ju perfect om man vaknar trött och har inte sovit så länge men ändå inte kan somna om... Sen har jag även suttit en stund nu och försökt planera ihop vårterminens teater tillfällen... ja, om jag inte sagt det så är jag ledare för en teater/drama grupp i kyrkan. Men jag kom inte särskillt långt med den planeringen :P Så jag  får fortsätta med det en annan gång xD

Idag så ska jag kanske ut och träffa en kille :P Det ska bli kul xD och sen när jag kommer hem ikväll kanske jag ska redigera mitt senaste inlägg med fudgen, lägga till lite bilder och så :P Sen ska jag försöka sova tidigt så jag är pigg imorgon ;)

//Tove ^^

Vaniljfudge

I eftermiddag har jag ägnat mig åt att göra vaniljfudge :) jag har dock inte smakat än eller ens tagit upp den ur formen. Men jag smakade lite på smeten, den var god men också väldigt söt... jag har heller ingen bild än men den lgger jag upp efteråt sen xP. Här kommer receptet i alla fall:

Vaniljfudge

Ingredienser (24 portioner)

  • 3/4 dl vispgrädde
  • 225 g strösocker
  • 75 g smör
  • 1 msk honung
  • 50 g hackad vit choklad
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • skalet av en lime
  •  

Tillagning

1.      Värm försiktigt vispgrädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull.

2.      Rör försiktigt med en slev tills sockret löst sig. Tillsätt smör och honung under omrörning.

3.      Låt koka utan lock till 116 grader. Mät med en bra termometer, helst elektronisk.

4.      Ta kastrullen från plattan och låt svalna en aning (under 100 grader.

5.      Rör ner vit choklad, vaniljsocker och limeskal. Vispa tills smeten är väl blandad och krämig.

6.      Häll upp massan i en form med raka kanter, ca 12x12 cm täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något.

7.      Skär med oljad vass kniv fyrkantiga bitar. Låt kallna.

8.      Förvara bitarna i plastlådor i kylen.

Ett tipps jag har innan ni börjar är att göra klart alla ingredienser innan ni börjar koka, alltså att ni river limeskalet och mäter upp resten av grejerna så att det bara är att hälla i sen när det ska i, för när man väl börjat koka det hela så går det ganska fort...

Lycka till om ni provar ;)

//Tove


Ny Header :D

Ja, nu har jag äntligen ny header! :D Efter att jag varit på biblioteket och pappa och min syster åkt till badhuset så var det lugn och ro här hemma ;) Då satte jag mig vi datorn för att försöka fixa en header till bloggen. Eftersom jag är helt ny på det här så tog det mig ungefär fyra timmar xD Headern kanske inte blev den bästa, men jag är ändå nöjd. Den kanske ska finslipas lite till på, men det gör jag inte nu. Headern gjorde jag enkelt i paint, och det var det här klippet som vägledde mig till största delen --> http://www.youtube.com/watch?v=As2mzhFqt2o&feature=related sen googlade jag också på en del grejer som inte var med i youtube klippet också :) någon som har några tipps om hur man gör en riktigt bra header så dela med dig av de tippsen i en komentar :P

Nu ska jag käka pizza, haha! xD

//Tove^^

Tåve Wanning var bäst på the vois igår ;)

Jag vill bara dampa loss på mig själv och skrika argt! Jag hade legat i trekvart nu och skrivit ett aslångt blogginlägg på "antekningarna" på min mobil och jag var precis klar och skulle publicera det på bloggen så råkar jag komma åt "ta bort knappen". Så ja, jag blev lite sur på mig själv. Min mobil brukar det vara jätte dålig touch på, man brukar få trycka på en sak flera gånger om det ska funka, men nu rörde jag knappt ikonen "ta bort" och ändå så hände det fruktansvärda. Nä nu överdriver jag lite kanske, detta är ett mini, mini problem om man jämför med de i afrika som inte har någon mat eller liknande. Så nu ska jag helt enkelt sluta klaga, det är ju bara för mig att skriva det igen xD

Igår kom jag hem från Strömstad igen. Jag har haft jättekul där! I Måndags åkte jag klockan halv elva med buss från resecentrum, bytte buss vid torp i Uddevalla och sen var jag framme i Strömstad vid två tiden. Då åkte vi hem till henne, sen gick vi en promenad och såg oss omkring lite. Nästa dag, i Tisdags så åkte vi till Nordby och shoppade som jag redan berättat lite om, och sen på kvällen så gick vi på bio. Vi såg Simon och ekarna, den va sådär asså, helt okej va den men inte bland de bästa filmer som jag sett. Sen när vi kom hem satt vi vid datorn och tiden sprang iväg väldigt. Jag tror inte vi somnade förän fyra, och går man och lägger sig sent så vaknar man också sent. Så igår vaknade vi vid tre på eftermiddagen men gick inte upp förän halv fem och sen kom pappa klockan fem och hämtade mig.

När jag kom hem igår så tittade jag lite på The Vois. Jag tyckte Tåve Wanning var klart bäst igår, men hon gick ju inte vidare. Så av de som gick vidare så gillade jag Eli Baduin Sandberg och Ulf Nilsson, de hade härliga röster båda två. Vem tyckte ni var bäst igår?

Imorse vaknade jag vid åtta av att jag glömt sätta mobilen på ljudlös. Så min första tanke idag när jag vaknade var ungefär "vem fasen skriver sms till mig klockan åtta på morgonen?!" Men det visade sig vara biblioteket som bara ville meddela att boken jag reserverat hade kommit in nu. Så nu ska jag snart göra mig iordning och sen gå ner till biblioteket och hämta den. Sen blir det väl en ganska chill dag med mycket läsning. Pappa och syrran skulle ner till badhuset sen, jag kanske går med dit. Men jag vet som sagt inte än, jag känner nog mer för en läsdag idag :P

Tack och hej, leverpastej! XD

//Tove ^^


Varit på Nordby idag :)

Sorry för att jag inte skrivit på typ ett tag nu...två dagar eller vad kan det vara? :P

Aja, men nu är jag i alla fall i Strömstad, men min kompis Amanda :) Så, idag har vi varit på Nordby, det var kul, lite större än Överby som jag är van vid att shoppa på och det var inte så mycket folk där... helt perfect shoppingdag alltså! :D Vi tittade i massa affärer :) Jag köpte bland annat en tröja från NewYourker, bild kanske kommer, men senare i så fall, när jag kommit hem haha. Nä nu måste jag sluta, jag måste vara lite social mot Amanda nu när vi äntligen träffas...

//Tove ^^ 

RSS 2.0