Krämig annanas paj

Tänkte, tippsa om pajen jag bakade till tjejkvällen igår. Den blev faktiskt riktigt, riktigt god (tyckte jag iaf) och var mycket enkel att göra, så ja ett superrecept kommer här! ;)

Annanas paj

Ingredienser:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smör

Fyllning:
1 burk creme fraiche
2 "små" burkar krossad annanas
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1/2 dl socker

-Lägg annanasen i ett durkslag så att spadet rinner av ordentligt.

-Sätt ugnen på 200 grader.
-Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen.
-Rör ihop de torra ingredienserna till degen i en skål och häll sedan över smöret och rör ihop till en deg.
-Tryck ut degen som ett pajskal i en pajform.

-Rör ihop fyllningen kall och häll ut i pajskalet.

-Grädda i ugnen i 20-24 minuter.

Pajen är som godast att äta kall några timmar efter du bakat den ;)





//Tove :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0