Dominokakor

Har bakat kakor med Fanny tidigare idag :) dominokakor :P

I receptet står det att man ska ha "vita chokladlinser" på, men det var ju inget vi hade hemma så vi smälte vit choklad i en kastrull på spisen och kluttade ut små "bollar" på en tallrik och lät dem stelna innan vi la på dem. Men vi insåg sen att vi skulle nog andvänt choklad linser eller choklad med bättre kvalite, för denhär "ICA bakchoklad" reagerade på värmen i ugnen och blev mörk. Inget annat på kakorna blev brännt, utan det var bara chokladen som blev brunaktig. Lite konstigt att det hände så eftersom chokladen hette "bakchoklad", då tror man ju att den ska tåla värmen, men nej inte då. Så nu ser våra dominokakor inte ut som några dominobrickor xD De ser ut som typ chokladkakor med russin på xD

Men själva kakorna (degen) var supergod! Jag brukar tycka att vanliga hårda chokladkakor är torra och tråkiga men kokosen i de här gjorde de jätte goda :P Jag skulle lätt kunna tänka mig och baka dessa igen men då ska jag ha annan choklad ;) Här kommer receptet så ni också kan pröva dessa om ni vill :D

Dominokakor

225 g rumstempererat smör
1 3/4 dl strösocker
1 lätt vispad äggula
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
0.5 dl kokosflingor
vita chokladknappar eller liknande
en nypa salt

1. Blanda smör och socker i en bunke. Rör sedan ner äggulan sedan vaniljsocker, kakao, salt och mjöl. Tillsätt kokos. Försök samla ihop den smuliga degen till en eller två kompakta "bollar" i bunken och låt de stå i kylen i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

2. kavla ut degen på ett bakplåtspapper (på en plåt). Ha gärna ett bakplåtspapper till emellan kaveln och degen för annars fastnar de i varandra och klibbar ihop sig. Skär degen i kvadratformade bitar och markera ganska kraftigt ett streck med kniven i mitten på varje kaka. Lägg ut chokladknapparna så att kakorna ser ut som dominobrickor.

3. Grädda i ugnen på 200 grader i 13 minuter. Låt svalna på plåten i 5.10 minuter och flytta sedan över dem varsamt till ett bakgaller där de får kallna helt.



Hahaha, liite missbildade, men goda ändå! :D

//Tove :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0