Chokladmuffins med äkta choklad
Så här kommer receptet (inte samma som i boken för jag ändrade ju lite)
Chokladmuffins
12 stycken
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl mjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
en liten nypa salt
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl smält margarin eller 150 g smör (om du smälter själv)
100 g mörk choklad, grovt hackad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa socker och ägg.
3. Blanda ned resten av ingredienserna. De torra först, sedan smöret och mjölken och sist chokladen.
4. Skeda upp smeten i formarna till två tredjedelar och grädda i ugnen i 25-30 minuter.
Mums! (jag vet att bilden är felvänd, den vill inte vända sig vad jag än försöker med!)
Det stod i receptet att man skulle ha en "muffinsform" att ställa formarna i, självklart tror jag att det funkar utan också men jag passade på att inviga min muffinsform som var en av födelsedagspressenterna jag fick av mina söta kompisar ;)
Det här väntar mamma när hon kommer hem :)
Lycka till med baket om ni försöker! ;D
//Tove